Economie

Heb jij al geld van Asscher gekregen? Je huisarts, kapper en vuilnisman wel

2014-12-15 16:55:27 SCHOONREWOERD - Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekijkt de kazen in kaasfabriek Bel Leerdammer. Samen met ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk bracht hij een werkbezoek aan deze locatie, waar zij hun werkgelegenheidsplan in de levensmiddelenindustrie presenteerden. ANP JERRY LAMPEN
2014-12-15 16:55:27 SCHOONREWOERD - Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekijkt de kazen in kaasfabriek Bel Leerdammer. Samen met ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk bracht hij een werkbezoek aan deze locatie, waar zij hun werkgelegenheidsplan in de levensmiddelenindustrie presenteerden. ANP JERRY LAMPEN Foto ANP

Goed nieuws voor glazenwassers, huisartsen, televisiemakers: ze krijgen miljoenen uit de schatkist. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken is namelijk druk bezig om zo ongeveer iedere beroepsgroep van geld te voorzien. Veel geld.

Dankzij het Sociaal Akkoord ligt er 600 miljoen euro klaar om de arbeidsmarkt via ‘sectorplannen’ te verbeteren. Last van de crisis? Moeite met computers? Grote kans dat je geld krijgt voor bijscholing of om een andere baan te vinden (mits je eigen sector de helft bijlegt).

Kijk maar naar dit (niet-uitputtende) overzicht van 25 voorbeelden.

Voor Asscher is het vanuit pr-oogpunt nogal prettig. Vrijwel ieder nieuw sectorplan gaat vergezeld van een nieuw persbericht van zijn voorlichters waarin wordt benadrukt wie er nu weer miljoenen krijgt “van de minister”. Alleen al onder onze inventarisatie vallen ruim 2 miljoen Nederlanders.

Of het geld de kappers en consorten ook daadwerkelijk verder helpt moet later blijken.

Er is in ieder geval veel te vergeven. De pot van 600 miljoen zit nog voor bijna de helft vol. Interesse? Het ministerie riep vorige week op tot nieuwe aanvragen.