3Doc: Stop at Nothing

NPO 3, 21.50-23.30u.

3Doc: Stop at nothing: The Lance Armstrong story is een onthullend portret van wielrenner Lance Armstrong. Tussen 1999 en 2005 won Armstrong zeven keer op rij de Tour de France. Door deze en vele andere overwinningen, en daarnaast de lucratieve marketingdeals die hij maakte, kon Armstrong miljoenen aan inkomsten op zijn bankrekening schrijven.

Alle overwinningen die hij sinds 1998 behaalde werden hem echter eind 2012 afgenomen toen aan het licht kwam dat Armstrong tijdens zijn carrière doping gebruikte. Daarnaast schorste de Internationale Wielerunie hem voor het leven, waardoor hij niet langer als wielrenner mag deelnemen aan wedstrijden.

Aan de hand van interviews met vroegere vrienden wiens levens en carrières Armstrong sterk heeft beïnvloed, onthult de film nieuwe details over het schandaal. De film vertelt ook hoe Lance Armstrong als jong aanstormend fietstalent de Amerikaanse promotors een miljoen dollar aan bonussen afhandig maakte, evenals de bekentenis van het hoofd van een van de grote Amerikaanse sponsors van Armstrong. Hij wist alles over zijn doping maar bleef hem desondanks steunen.