Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

Beeld NRC Q

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Nrc.nl houdt nauwgezet de laatste ontwikkelingen rondom de aanslag op Charlie Hebdo bij. Die lees je hier.

Op NRC Q het grootste schip ter wereld dat straks in Rotterdam aankomt. De Pieter Schelte is vernoemd naar een succesvolle offshore-ondernemer én nazi.

Heb jij al geld van Asscher gekregen? Je kapper en huisarts wel. De minister geeft namelijk zo ongeveer iedere beroepsgroep miljoenen. Een overzicht.

186.000 Euro raakte Amsterdam kwijt dankzij een frauderende stagiair. Vandaag dient de rechtszaak. Zeven voorbeelden van andere frauderende Nederlandse werknemers.

Poldernieuws

Nederland heeft alles in huis om een topinnovatieland te zijn. Maar dan moet Den Haag wel wakker en actueel blijven, zegt topambtenaar Maarten Camps van Economische Zaken in de Volkskrant.

In het FD een gesprek met Cees ’t Hart van FrieslandCampina. Het zuivelbedrijf heeft nogal te lijden onder alle geopolitieke onrust.

Zakenbank Theodoor Gilissen krijgt gelijk van de rechtbank, schrijft de Telegraaf: een particuliere cliënt moet maar liefst 4,5 miljoen euro ophoesten.

While you were sleeping… in the US

Apple negeert technologiebeurs CES, maar weet deze tijd van het jaar altijd het technieuws te domineren. Dit keer met de Apple Watch en de iPhone-verkoop, meldt BusinessInsider.

Een nieuwe shopping-website, Jet.com, wil Amazon volgens Businessweek eindelijk serieuze concurrentie bieden.

Dreigt de inkomensongelijkheid als thema te verzwakken? Dan geeft Elizabeth Warren een felle speech, schrijft Politico.

While you were sleeping… in Asia

Hackschandaal ten spijt: Sony blijft gewoon Sony en verandert niks, zegt de strijdbare topman tegen The Wall Street Journal.

Een oud wrak is in Birma beter te verkopen dan een gloednieuwe auto. Daar verbaast de Nikkei Asian Review zich over.

Centrale bankiers in de VS en eurozone hebben grote invloed op de winstgevendheid van Aziatische bedrijven, constateert de Financial Times.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.