De verkeerde trein

Jij zat een boek te lezen, maar we raakten al gauw in gesprek. Toen werd omgeroepen dat het volgende station Veenendaal was, realiseerde ik me dat ik in de verkeerde trein zat (naar Nijmegen) en dat ik wellicht te laat zou komen voor het vliegtuig in Eindhoven. Je probeerde nog te helpen door te zoeken naar alternatieven. Wellicht was het sneller om over Nijmegen naar Eindhoven te reizen, maar via de telefoon vertelde mijn broer dat terug naar Utrecht makkelijker was.

Het is dat we al bij Ede-Wageningen waren, anders had ik de tijd genomen om jouw naam te vragen. Nu hoop ik dat jij – blond meisje, studeert werktuigbouwkunde, zit bij studentenvereniging Liber (dacht ik) – dit leest en contact maakt. Ik heb erg genoten van het gesprek en stiekem hoopte ik dat de trein een wissel had gemist en toch naar Eindhoven ging – dat soort storingen gebeuren (gelukkig?) ook weer niet.

Ik heb het vliegtuig gelukkig nog wel gehaald en Madrid was erg leuk!