Een dode bij aanslag terroriste in Istanbul

foto epa

Een vrouwelijke terrorist heeft gisteren in Istanbul een zelfmoordaanslag gepleegd bij een politiebureau. Een agent is aan zijn verwondingen overleden, een andere raakte gewond. De vrouw sprak Engels. Over haar identiteit is nog niets bekend. De straat in de buurt van de Sultan Ahmetmoskee en de Basilica Cisterneis – beide populair bij toeristen – is afgezet voor politieonderzoek. De explosie komt nog geen week na een mislukte aanslag in de buurt van het kantoor van premier Ahmet Davutoglu door de links-extremistische groep DHKP-C. DHKP-C waarschuwde daarna al voor verdere aanslagen. De terroristische groepering zat ook achter de aanslag op de Amerikaanse ambassade in februari vorig jaar. De aanslag was wraak voor de dood van de vijftienjarige Berkin Elvan die overleed bij de Taksim-protesten in 2012.