Terugkijken: burgemeester Aboutaleb speecht als ‘woedende moslim’

Een woedende moslim. Zo noemde burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zichzelf vanavond in de uitzending van Nieuwsuur. Hij reageerde met ferme taal op de aanslag op het Franse, satirische weekblad Charlie Hebdo.

Een woedende moslim. Zo noemde burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zichzelf vanavond in de uitzending van Nieuwsuur. Hij reageerde met ferme taal op de aanslag op de burelen van het Franse, satirische weekblad Charlie Hebdo. “We moeten ons niet uiteen laten drijven door deze daders.”

Hij vervolgde zijn speech:

“Als je het niet ziet zitten hier met humoristen die een krantje maken, mag ik het zo zeggen: rot toch op.”

schietpartij

Op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo is vanmiddag een schietpartij losgebarsten. Zeker twaalf mensen kwamen daarbij om het leven. De daders, bewapend met Kalasjnikovs, zijn inmiddels geïdentificeerd maar nog niet opgepakt.

In Amsterdam, Rotterdam en Haarlem vinden morgen om 18.00 uur demonstraties plaats als steunbetuiging aan slachtoffers en nabestaanden. Tegelijkertijd is er een stille tocht in Parijs.

Bekijk hier de hele uitzending van Nieuwsuur.