Gouden Bergen

SBS 6, 20.30-21.30u.

De nieuwe dramaserie Gouden Bergen is van de makers van Divorce en Gooische Vrouwen en heeft dezelfde ingrediënten als de laatstgenoemde hitserie: geld, grote huizen, verwende vrouwen, gezamenlijke dinertjes en drama, veel drama. De zes rijke vrouwen uit het Noord-Hollandse dorpje Bergen hebben het, zoals de ondertitel al zegt, echt niet makkelijk.

Ze willen koste wat het kost de schijn ophouden dat zij een perfect leventje hebben, maar achter de deuren van hun kapitale huizen speelt zich heel wat af. Hun mannen zorgen voor allerlei problemen: ze frauderen, gaan vreemd en doen onbezonnen dingen, zoals opeens besluiten om een bergwandeling te gaan maken en op de eerste dag al van een rots te vallen.

En de dames hebben zelf ook hun eigen zorgen: de overgang, geblokkeerde creditcards en natuurlijk de vraag of zij nog wel aantrekkelijk zijn voor hun man. De vrouwelijke hoofdrolspelers zijn Plien van Bennekom, Jelka van Houten, Eva Duijvestein, Margo Dames, Tina de Bruin en Fockeline Ouwerkerk. De mannelijke hoofdrollen worden gespeeld door Vincent Croiset, Viggo Waas, Diederik Ebbinge en Hajo Bruins.