Met z’n allen lekker stiekem oordelen

Wij zien het wel zitten. Lekker anoniem roddelen op de kantoorwifi. De app FlashChat biedt de mogelijkheid om te chatten met mensen die van dezelfde wifi gebruikmaken: op kantoor, in de trein of in het hippie koffietentje. Die anderen moeten dan wel even FlashChat installeren. Er hoeft niet te worden ingelogd en je mag zelf je eigen naam verzinnen. Wie vertrekt wordt automatisch uitgelogd en de berichten die je schreef verdwijnen dan ook weer. Leuk op kantoor (‘pas op, de woedende baas is op weg naar de tweede verdieping’), handig om je mee te vermaken in de trein (‘zijn er hier ergens in de trein nog zitplekken?’) en in dat koffietentje kun je samen de bediening recenseren (of als eigenaar zien waar de klanten het over hebben). Dit kan nog weleens een hele populaire app worden.