Kunst markt

Wat Affiche uit circa 1930 voor wintersportvakanties in de Franse Alpen, ontworpen door de Franse illustrator Roger Broders (1883-1953), 102×64 cm. Op 22 januari te koop op The Ski Sale bij Christie’s in Londen. Richtprijs: 8.000-12.000 pond (10.200-15.300 euro). Online catalogus: christies.com

Bijzonderheid Al tien jaar organiseert Christie’s in januari een veiling met ski-affiches. Affiches van Roger Broders, vooral die voor de luxe Europese wintersportoorden, doen het op die veiling altijd opvallend goed. Broders maakte ook naam als illustrator van de Winnetou- en Old Shatterhand-romans van Karl May.

Goede koop?Udo Boersma van Van Sabben Poster Auctions: „Het verhaal gaat dat Christie’s die ski-veilingen altijd in januari in Londen organiseert omdat de bankiers in de city dan net hun jaarbonussen hebben gekregen. De prijzen op die veiling zijn altijd krankjorum hoog. In mei doen dezelfde affiches heel andere prijzen.”