Jongetje overleden na busongeluk in Utrecht

Ongeval op druk punt
Ongeval op druk punt

Een 6-jarige jongen is gisteren overleden na een aanrijding met een bus in het centrum van Utrecht. Het verkeer was er een tijd door ontregeld. De jongen kwam met zijn fiets onder een bus. Hij is ter plekke nog gereanimeerd. Er kwam ook een traumahelikopter bij. Een woordvoerder van de politie spreekt vandaag over een „tragisch ongeluk”. Het jongetje, dat onder begeleiding fietste, reed waarschijnlijk door rood.

Het gebeurde op een drukke oversteekplaats aan het Vredenburg, vlak bij muziekcentrum TivoliVredenburg. Daar wordt al jaren gewerkt aan de nieuwbouw van winkelcentrum Hoog Catharijne. Hierdoor worden de routes die voetgangers en fietsers moeten volgen, regelmatig verlegd. Volgens de politie had het ongeluk niets met de verkeerssituatie te maken en vinden daar niet veel vaker ongelukken plaats dan op andere drukke kruispunten in de stad.