Job of the day

Jij coördineert de borstkankerscreening

Beeld iStock

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Hoofd screening bevolkingsonderzoek borstkanker
Bedrijf: Bevolkingsonderzoek Midden-West
Wat opvalt aan de vacature: je coördineert de borstkankerscreening in onderzoekscentra in een regio in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht

Wat doe je dan eigenlijk?

Je geeft leiding aan een aantal teams van in totaal ongeveer 45 radiodiagnostisch laboranten die de borstkankerscreening uitvoeren. Deze screening bestaat uit een mammografie: vier röntgenfoto’s van de borsten. Jij bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de screening en houdt je onder andere bezig met de planning én de verbetering en ontwikkeling ervan. Je stuurt de verschillende teams laboranten op afstand aan, vanuit het hoofdkantoor naast station Amsterdam Bijlmer ArenA. “Maar je bezoekt ook regelmatig de verschillende locaties in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht,” vertelt woordvoerder Renée Smal. Naast jou zijn er nog drie hoofden screening.

Waarom zoeken ze iemand?

Je voorganger vertrekt.

Wat voor collega moet je zijn?

Je hebt een opleiding op HBO-niveau afgerond en bij voorkeur heb je een managementopleiding gevolgd. Verder heb je al enige jaren ervaring in het leiding geven aan werknemers in de gezondheidszorg. Ook komt het van pas als je enige kennis hebt van de radiologie, en wat er in de onderzoekscentra gebeurt.

Wat verdient dat?

Tussen de 40.130 en 58.309 euro bruto per jaar bij een dienstverband van 36 uur. De functie is voor 32 uur.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

De planning van de screening is strak en de laboranten zijn dan ook dagelijks hard aan het werk. Of de planning gehaald wordt, hangt af van de werksnelheid, maar ook van het op tijd komen van de cliënten. Smal: “Elke dag is het weer spannend hoe het gaat.”