James Bond nummer 7?

De geruchten gingen al een tijdje rond op internet. Stapt Idris Elba na acteur Daniel Craig in de schoenen van de bekendste geheim agent ter wereld, James Bond? Uit de uitgelekte mails van Sony blijkt dat het idee serieus wordt overwogen in de filmwereld. De Britse acteur, die onder andere bekend is van de televisieseries The Wire en Luther, kreeg daarom de afgelopen weken zowel een golf van kritiek als behoorlijk wat lof over zich heen vanwege deze onthulling.

Elba lijkt goed om te gaan met de reacties van boze fans die vinden dat James Bond alleen kan worden gespeeld door een blanke acteur, zoals alle zes 007’s die hem voorgingen.

Op zijn Twitter-account @idriselba plaatste hij op 27 december een foto van zichzelf, waarop hij met enige zelfspot ingaat op deze kritiek. „Ik dacht dat 007 gespeeld wordt door mooie mannen? Ik ben in ieder geval blij dat jullie denken dat ik een kans maak op de rol.”