Stephen Fry trouwt jonge vriend

Foto Rex Featuresd
Foto Rex Featuresd

De Engelse acteur, tv-presentator en schrijver Stephen Fry (57) heeft gisteren bevestigd dat hij gaat trouwen met zijn dertig jaar jongere vriend Elliott Spencer (27).

Fry reageerde op een bericht in The Sun, dat meldde dat Fry in ondertrouw is gegaan in Dereham, Norfolk, in de buurt van waar hij opgroeide. Op Twitter reageerde de acteur met gevoel voor understatement op het nieuwsbericht. Hij berichtte zijn acht miljoen volgers: ‘Oh. It looks as though a certain cat is out of a certain bag’ (‘O, het lijkt erop dat een zekere aap uit een zekere mouw is’). Voorts liet Fry weten dat de kans op de gehoopte besloten plechtigheid verkeken is: ‘Fat chance!

Fry, die ook nog directeur is van Norwich City Football Club, is sinds de jaren tachtig dikwijls te zien op de Britse televisie. Momenteel presenteert hij bij de BBC de quiz QI. In zijn onlangs verschenen autobiografie More Fool Me vertelde Fry over zijn jarenlange cocaïneverslaving en een suïcidepoging in 2012.

Spencer en Fry leerden elkaar vorig jaar kennen. Er is nog geen datum voor het huwelijk vastgesteld.