Eindelijk weer productief

Crowdfundingsites worden overspoeld met foefjes en handigheidjes om je efficiënter en geconcentreerder te laten werken. Deze zandloper is daarvoor de populairste gadget van dit moment. De Amerikaanse bedenker Rudy Marsh heeft ‘m sjiek Esington Glass genoemd, en er zit geen zand in, maar nanoparels van staal. Als je de zandloper omdraait, geeft dat een mooi zacht geluid. Het idee achter de zandloper berust op de populaire productiviteitstheorie van ‘timeboxing’: als je met jezelf een tijdsperiode afspreekt waarbinnen een taak af moet zijn, dan is het makkelijker om je op die taak te concentreren. Het duurt precies 25 minuten voordat de zandloper leeg is en dat past weer bij de theorie van ‘pomodoro’ die zegt dat je maximaal 25 minuten geconcentreerd kunt werken, voor je toe bent aan een pauze waarna je weer 25 minuten aan het werk kunt. Heb je hiervoor een zandloper met nanoparels nodig? Natuurlijk niet. Maar wie denkt dat dit echt helpt om je goede voornemens te halen, kan de zandloper nog 22 dagen bestellen op Kickstarter.