Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

Beeld NRC Q

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Heeft Twitter nog een toekomst? Het maakt geen winst, het aantal gebruikers groeit te langzaam en het grote publiek wordt maar niet bereikt. Deze drie functies moeten dat veranderen.

Is het lucratief om het meest gehate bedrijf ter wereld te zijn? Biotechbedrijf Monsanto komt vandaag met nieuwe cijfers.

Kickstarter is enorm hip, maar ook heel marginaal. Het crowdfundingplatform valt in het niet naast traditionele financiering.

Poldernieuws

Oliebedrijf Shell koopt schade van de Nigerianen af met 70 miljoen euro, meldt onder andere de Volkskrant.

Volgens de Telegraaf komen Hubo, Intersporten andere winkels van Euretco in Duitse handen.

Het Hollandse Payvision biedt kleine banken óók een online betaalservice en breidt nu uit naar het zuidelijk halfrond. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

While you were sleeping… in the US

Bratwurst uit Kentucky of Texas. Dat mag nu niet, maar straks misschien wél, schrijft de Financial Times. Niet als het aan de Duitsers ligt natuurlijk.

Mooie, nieuwe schoenen brengen tassenmerk Coach vast betere tijden, denkt The Washington Post. Of toch niet?

Klik jij die irritante reclamefilmpjes altijd weg? Dat kunnen de advertentieverkopers van Google dus zien, weet AdAge.

While you were sleeping… in Asia

Australische en Nieuw-Zeelandse herders hebben het zwaar omdat Chinese leerlooierijen minder klussen krijgen van Russische klanten door de economische crisis daar, meldt The Wall Street Journal. Wat is wereldhandel toch fascinerend.

Goed? Slecht? Allebei? De gevolgen van de dalende olieprijs zijn in ieder geval gunstig voor Azië, aldus een analyse van Bloomberg.

Omstreden eilanden en opkomend nationalisme zijn funest voor zaken tussen Japan en China, blijkt uit onderzoek van Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.