In beeld

Aanslag op satirisch blad Charlie Hebdo in Parijs

Gewapende aanvallers hebben vandaag het vuur geopend op het kantoor van het satirische nieuwsblad Charlie Hebdo. Daarbij zijn 12 doden gevallen, onder wie twee politieagenten. Een Franse journalist bij Le Monde heeft bevestigd dat ook hoofdredacteur Charb en controversiële cartoonist Cabu onder de slachtoffers zijn. De schutters wisten te ontkomen.
AFP / Anne Gelbard
AFP / STR
REUTERS / Jacky Naegelen
AFP / Philippe Dupeyrat
AFP / Philippe Dupeyrat
AFP / Martin Bureau
REUTERS / Christian Hartmann
De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve (l) en de Parijse burgemeester Anne Hidalgo komen aan bij Charlie Hebdo.
AFP / Martin Bureau
President François Hollande vertrekt vanuit het Elysee naar Charlie Hebdo.
AFP / Patrick Kovarik
Hollande staat de pers te woord.
AFP / Kenzo Tribouillard
7 januari: Iemand leest de laatste editie van Charlie Hebdo.
AFP / Bertrand Guay
2 november 2011. Het beschadigde hoofdkantoor van Charlie Hebdo na een aanslag met een molotovcocktail. Op die dag werd een speciale editie uitgebracht ter gelegenheid van de Arabische lente, genaams "Charia Hebdo", met als gastredacteur In november 2011 gaat een redactielokaal van Charli Hebdo in vlammen op. Kort daarvoor had het blad een speciale editie uitgebracht onder de naam ‘Charia Hebdo’, met als gasthoofdredacteur: de profeet Mohammed.
AFP / Alexander Klein
De gestolen auto die de schutters gebruikten en die acht arrondissementen verderop werd aangetroffen, wordt meegenomen voor onderzoek.
AFP / Dominique Faget
AP / Remy de la Mauviniere
In de regio Parijs hebben de Franse autoriteiten na de aanslag het hoogste dreigingsniveau voor terrorisme afgekondigd. De daders zijn nog niet gepakt.
AFP / Joel Saget