Videojournalist

Bij The New York Times vertelde videojournalist Alexandra Garcia vorige maand het verhaal van Ana Rafaela Díaz Gómez. Deze Cubaanse transgender laat zijn lichaam ombouwen op kosten van de regering. Garcia legde het leven van Ana (35) vast voor de NYT. Het leverde een indringende kijk op van een land dat worstelt met het accepteren van niet-heteroseksuele levensstijlen. Voor de krant maakte Garcia sinds 2013 korte documentaires over allerlei onderwerpen: van schaatsers op de Olympische Spelen tot de onrust in Ferguson. De videojournaliste kreeg in 2010 een Emmy voor haar serie Scene In voor The Washington Post. In zestien video’s lichtte ze toen de hipste straten en wijken uit van de Amerikaanse hoofdstad. Op haar Twitter-account deelt Garcia onder meer haar indrukwekkende werk op Cuba, ze filmde voor The New York Times ook plaatselijke bloggers, en het werk van collega’s. Wie houdt van filmische documentaires moet @garcia_alexndra volgen.