Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Tom Boonen en teamgenoten vervolgd voor belastingontduiking

Tom Boonen in de Tour van Qatar vorig jaar. Hij en een aantal ploeggenoten worden vervolgd voor belastingontduiking.
Tom Boonen in de Tour van Qatar vorig jaar. Hij en een aantal ploeggenoten worden vervolgd voor belastingontduiking. Foto EPA / Yoan Valat

Een aantal leden van de Quickstep-wielrenploeg, waaronder topwielrenner Tom Boonen en ploegleider Patrick Lefevere, worden vervolgd voor belastingfraude. Het openbaar ministerie in Kortrijk heeft na lang onderzoek besloten de groep voor de rechter te dagen, meldden Belgische media.

De groep van acht betrokkenen, waaronder ook Stijn Devolder, wordt ervan verdacht “aanzienlijke bedragen” belastingen te hebben ontdoken. Het parket in het Nieuwsblad:

“Het gaat om een dossier van belastingontduiking waarbij het met complexe fraude­systemen de bedoeling was inkomsten van wielrenners verborgen te houden voor de fiscus.”

In mei meldden de Belgische kranten al dat er een onderzoek liep naar de belastingzaken van de wielrenners. Tom Boonen zou toen voor de financiële afhandeling overigens al een deal hebben gesloten met de fiscus.