Speels en raak

In haar nieuwe theaterprogramma zingt cabaretier Carolien Borgers slechts een handvol liedjes. Op deze cd staan er veel meer – en ze wordt begeleid door gitarist Ocker Gevaerts, bassist Joni Scholten en drummer Jeroen Blumers, terwijl ze zelf de toetsen bespeelt.

Met als gevolg dat de nummers, die in het theater meer naar chansons klinken, nu een solide popsound hebben gekregen met spannende baslijnen en een veelzijdig assortiment aan elektronica-effecten. Haar beweeglijke en koesterende zangstem vloeit gaaf samen met de gitaren.

Borgers schreef zelf de bekoorlijke muziek en ook (samen met romanschrijver Philip Huff) de teksten. Twaalf liefdesliedjes zijn het, in heldere conversatietaal en vaak originele bewoordingen. Speels en raak, zoals: „Vandaag ben je al bij haar / en kom je daar klaar”. En verrassend: „Dat ik nog nooit zo verliefd was op iemand die niet verliefd is op mij / dat is wat je zei”.