Seriewijzer: Wie kan met wie welke series kijken?

Tv kijken is een sociale bezigheid, maar hoe deel je dat zelf gecreëerde tv-universum nog met anderen? Valt er dan niets meer samen op de bank te kijken? Natuurlijk wel. Onze seriewijzer helpt je daarbij.

Gaan we seizoen 4 van Game of Thrones nog afkijken? Bij welke aflevering van Modern Family zaten we ook al weer? En al gehoord van Better Call Saul?

Het is al vaker gezegd en ook regisseur Steven Soderbergh kondigde het vorig jaar aan: we zijn beland in ‘The Second Golden Age of TV’. Met de komst van online videodiensten zoals Netflix, HBO en Videoland Unlimited, en hulpmiddelen als Apple TV of Chromecast – waarmee je bijvoorbeeld Netflix op de tv kunt afspelen – wordt kijken steeds flexibeler en diverser. Daardoor kunnen we, zoals mediacolumnist David Carr vorig jaar in The New York Times constateerde, zonder gêne meer en meer tijd voor de tv doorbrengen en ‘ons eigen universum’ programmeren.

Maar tv kijken is ook een sociale bezigheid. Hoe deel je dat zelf gecreëerde tv-universum nog met anderen? Valt er dan niets meer samen op de bank te kijken? Natuurlijk wel. Onze seriewijzer helpt je daarbij.


Zoom in door met je cursor over de foto te bewegen.