Oude Star Wars

Knights of the Old Republic (KOTOR) is een van de beste games die ooit op pc en Xbox verschenen. Hoewel iOS-gebruikers al meer dan een jaar de app konden kopen, kwam pas eind december een Android-versie uit. In KOTOR kruipt de speler in de huid van een karakter dat vierduizend jaar voor de eerste Star Wars-film leeft. In het spel moet hij keuzes maken die ertoe leiden dat hij een verlichte Jedi of kwaadaardige Sith wordt, met bijbehorend groen of rood knetterend lichtzwaard. KOTOR werd in 2003 gelanceerd door ontwikkelaar BioWare, bekend van klassiekers als Mass Effect, Baldur’s Gate en Dragon Age. In KOTOR is weinig veranderd aan het origineel. De graphics doen wat gedateerd aan, maar het uitgebreide verhaal en vele mogelijkheden om de karakters uit te bouwen laten zien waarom het een van de beste games ooit blijft.