Satudarah beschermt logo, tegen de media

foto Robin Utrecht

Motorclub Satudarah (SMC) wil niet langer dat media het clublogo gebruiken in relatie tot strafbare feiten. De club heeft het logo als merk gedeponeerd, waardoor het nu intellectueel eigendom is van Satudarah. Volgens de advocaat van de motorclub, Yehudi Moszkowicz, is het beeldmerk – een witte en een zwarte indiaan met daaromheen de naam van de club – te pas en te onpas gebruikt in berichtgeving over criminele activiteiten van motorclubs. Satudarah tolereert dit niet meer. De club vraagt media al het materiaal waarop het logo is te zien, te verwijderen. Alleen met schriftelijke toestemming mag het nog gebruikt worden, meldt Satudarah. „De motorclub wil haar beeldmerk beschermen”, zegt Moszkowicz. Als er aanleiding toe is en het juridisch steekhoudend is, zullen er stappen worden ondernomen, aldus de raadsman.