Met foto’s VS veilig houden

Een kijkje achter de schermen bij het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid? Dat kan sinds 10 december op Instagram. Het account van minister Jeh Johnson, beheerd door zijn staf – laat hem zien bij officiële bijeenkomsten of recentelijk nog het leggen van bloemen op de plek waar twee New Yorkse agenten werden vermoord. Daarnaast zijn de ‘moedige mannen en vrouwen’ die Amerika veilig houden, te zien in spannende actieshots. Bijvoorbeeld heldhaftig met een walkietalkie in de hand met een stad op de achtergrond of speurend langs de grens met Mexico. Het Instagram-account vult de beeldvorming aan van het ministerie naast het officiële Flickr-kanaal dat al in november werd geopend. Op Twitter bundelt Homeland Security als @DHSgov alle sociale mediakanalen, verklaringen en links naar relevante artikelen. Homeland Security wil zo „het Amerikaanse volk direct benaderen om effectiever te tonen hoe het land veilig wordt gehouden”.