Medische paté

Er zitten meer bacteriën in je mond dan dat er mensen op aarde zijn, de hoeveelheid zweet die voeten per dag verliezen kan een groot bierglas vullen en het oog heeft een resolutie van 576 megapixels.

Het zijn drie leuke wetenschappelijke feitjes die Paul Pateman mocht illustreren voor zijn opdrachtgever Discovery Channel. De Britse tekenaar – die werkt onder de naam Paté – deed dat heel eenvoudig, maar uiterst geestig en krachtig: als een mond met een wereldbol als huig, een voet gevormd als een glas en een camera met een oog als lens. Deze minimalistische posters van Pateman zijn een lust voor het oog.

Op zijn website Paté on Toast laat de voormalige reclameman de rest van zijn portfolio zien. Dan blijkt dat het werk voor Discovery Channel nog erg tam is vergeleken met de prachtige doch brutale illustraties met seksuele thema’s zoals bondage en masturbatie.