Kijk en oordeel: kan Brad Pitt zingen?

Brad Pitt zong een liedje op het Palm Springs Film Festival afgelopen weekend. Om een collega te helpen. Of eigenlijk: om ons te helpen om de naam van een collega-acteur goed te leren uitspreken.

Brad Pitt
Brad Pitt Foto EPA / Christopher Jue

Brad Pitt kan veel, maar zingen kan hij niet, weten we dankzij zijn optreden op het Palm Springs Film Festival afgelopen weekend. Toch deed hij het om een collega te helpen. Of eigenlijk: om ons te helpen om de naam van een collega-acteur goed te leren uitspreken.

Brad Pitt leest ons de les

Het gaat om acteur David Oyelowo (doe het, hardop!), bekend van The Butler, Lincoln en Selma. Op het filmfestival in Californië reikte Pitt hem de Breakthrough Performance Award uit voor zijn rol als Martin Luther King Jr. in Selma, maar niet voordat hij het publiek een lesje “naam uitspreken” gaf. Middels een liedje:

Meer beroemdheden die vals zingen

De zaal in Palm Springs doet mee, maar lacht hem ook toe, omdat Pitt zichzelf op charmante wijze toch een beetje belachelijk maakt. Nu komt dat wel vaker voor: acteurs die vals zingen. Pierce Brosnan waagde een poging in Mamma Mia!:

En Sylvester Stallone deed het in Rhinestone:

En lang, lang geleden, in 1984, probeerde Hugh Grant een hitje te scoren:

Tot slot, weliswaar geen acteur, maar vanwege de hoge score op de genantheidsladder willen we je deze niet onthouden: Dennis Rodman zong vorig jaar “Happy Birthday” voor de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Reactie van Oyelowo zelf

Overigens was de reactie van Oyelowo:

“Als Brad Pitt je naam zingt, weet je dat je bent doorgebroken.”