Job of the day

Jij zorgt voor de automatisering van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Beeld iStock

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Junior Systeembeheerder
Bedrijf: Jeroen Bosch Ziekenhuis
Wat opvalt aan de vacature: je volgt een soort traineeship tot ervaren systeembeheerder

Wat doe je dan eigenlijk?

Je werkt in het begin onder begeleiding van een ervaren systeembeheerder en leert hoe de infrastructuur in het ziekenhuis in elkaar zit. Je leert wat de consequenties kunnen zijn van fouten in het ICT-systeem en je wordt getraind om deze fouten te voorkomen of te herstellen. Een goed voorbeeld is het elektronisch patiëntendossier (EPD). Als er iets mis is met de server, het netwerk of de applicatie heeft de arts geen toegang tot het dossier van een patiënt. “Dan kan de patiëntveiligheid in het geding komen”, vertelt Jeroen van de Ven, hoofd van de afdeling ICT. En dus zorg jij er samen met je honderd collega’s op de afdeling ICT en Medische Technologie voor dat de automatisering in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (ongeveer 4.000 werknemers) zonder problemen verloopt.

Waarom zoeken ze iemand?

Het ziekenhuis implementeert een nieuw EPD en dat is groter dan het vorige systeem. Bovendien werd de automatisering van dit EPD eerder uitbesteed, nu gebeurt dat binnen het ziekenhuis.

Wat voor collega moet je zijn?

Je hebt net een opleiding HBO Informatica of een vergelijkbare opleiding afgerond en wil je ICT-kennis binnen een ziekenhuisomgeving verder ontwikkelen. Je bent dus bereid deel te nemen aan vakinhoudelijke opleidingen. Mocht je trouwens al ervaring hebben en toch interesse hebben in de functie van systeembeheerder in het ziekenhuis: er is ook een vacature voor een ervaren systeembeheerder.

Wat verdient dat?

Maximaal 3.664 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Het ziekenhuis is 24 uur per dag in bedrijf en ook jij draait dus mee in bereikbaarheidsdiensten. Verder is de infrastructuur in het ziekenhuis zeer complex en zul je de tijd moeten nemen om in te werken en je kennis te ontwikkelen. Er is wel ruimte om door te groeien in het bedrijf, bijvoorbeeld tot technisch adviseur. Van de Ven:

“Het contract is in eerste instantie voor een jaar, maar we willen graag iemand blijvend aan ons binden.”