In beeld

In Polen zijn onze oldtimers wel lucratief

Antoni Torbicz (Andrej) heeft een Mercedes 230c gekocht uit 1979 en rijdt hem naar Polen, waar deze auto tot 6.000 euro kan opbrengen. De Pool kocht hem voor 1200 euro. De oldtimermarkt in Nederland is ingestort. Op 1 januari 2014 is de vrijstelling van wegenbelasting over oldtimers, auto’s die ouder zijn dan 25 jaar, afgeschaft. Alleen auto’s van ouder dan 40 jaar zijn nu nog vrijgesteld. Hierdoor is de export van oldtimers explosief gestegen: in 2014 verlieten meer dan 20.000 oldtimers Nederland tegenover 6.182 in 2012. De populairste exportbestemmingen, naast Polen, zijn Duitsland, België en Marokko: landen waar zo’n ouwe bak nog wel voordelig rijdt. Lees hier het achtergrondverhaal uit nrc.next bij deze fotoreeks.
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam
David van Dam