God spelen

Als Peter Molyneux een ding goed kan, is het goddelijke spellen ontwikkelen. Godus is zijn nieuwste game die gebruikers een wereld en diens bewoners in hun evenbeeld laat scheppen. De Britse ontwikkelaar zit achter klassiekers als Theme Park, Dungeon Keeper, Fable en Black & White. Godus verscheen eerder op pc en voor iOS, maar nu is de app ook beschikbaar voor Android. Molyneux laat zien dat hij zijn creativiteit en genialiteit nog lang niet kwijt is. In het fraai vormgegeven spel moeten gebruikers in de vorm van een alziende hogere macht dorpelingen helpen in het ontwikkelen van een samenleving. Daarbij moeten opdrachten – zoals bouwen van tempels of onder water zetten van land – vervuld worden. Dat levert geloofspunten op die weer ingezet kunnen worden om de kleurrijke wereld van Godus verder te scheppen of te vernietigen. Het spelen van een goddelijke macht is uiterst verslavend en kan leiden tot overmatige aankopen in het spel.