Poldernieuws

Dit schrijven andere media vandaag

ZEEUWS VLAANDEREN - Panoramafoto van de Hedwigepolder in Zeeuws Vlaanderen. De toekomst van de polder blijft nog ongewis. Veel Zeeuwen zijn fel tegen het onder water zetten van het gebied, als compensatie voor de natuur die verloren gaat door de uitdieping van de Westerschelde. ANP XTRA KOEN SUYK
ZEEUWS VLAANDEREN - Panoramafoto van de Hedwigepolder in Zeeuws Vlaanderen. De toekomst van de polder blijft nog ongewis. Veel Zeeuwen zijn fel tegen het onder water zetten van het gebied, als compensatie voor de natuur die verloren gaat door de uitdieping van de Westerschelde. ANP XTRA KOEN SUYK

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag?

Wat gaat er met Mexx gebeuren?

Er zijn meerdere partijen in Nederland en België geïnteresseerd om het failliete Mexx over te nemen. Dat bevestigen de curatoren - zonder daarbij namen te noemen - aan de Volkskrant .

Begin december ging de modeketen Mexx failliet. De Belgische en Nederlandse tak van het bedrijf worden afzonderlijk van elkaar behandeld door de curatoren. Zij lijken aan te sturen op een verkoop van de winkels van onze zuiderburen en een doorstart in Nederland. Eind deze week willen de beheervoerders een eventuele overname of plan voor liquidatie van de inboedel van Mexx rond hebben.

Vaker overstappen met vliegtuig

Schiphol stuurt in het nieuwe jaar aan op meer overstappende vakantiegangers in de terminals, schrijft de Telegraaf.

De activiteiten van het vliegveld groeiden vorig jaar fors met 4,6 procent naar 55 miljoen reizigers. Maar de winst zit juist in de overstap, meldt de krant. Het aantal vluchten met Europese prijsvechters blijft flink stijgen, maar die met vliegtuigmaatschappijen uit Azië of het Midden-Oosten blijft achter. Experts maken daar uit op dat de positie van Schiphol verzwakt als “wereldknooppunt”. En dat ziet het vliegveld uiteraard niet zitten. Reken dus de komende jaren bij lange vluchten maar op overstappen in Amsterdam.

Waarom talent niet genoeg is

Intelligentie is eigenlijk niet zo’n goede eigenschap voor een ondernemer, tekent Z24 op uit de mond van auteur en ervaringsdeskundige Carol Roth. Eigenlijk is talent dat ook niet.

Opmerkelijke woorden van Roth. Maar volgens haar zijn “bollebozen” over het algemeen “hopeloos als ondernemer” omdat zij niet in staat zijn bedrijfsprocessen - binnen een startup of een multinational - simpel te houden. Daarnaast zouden de slimmeriken slecht zijn in delegeren en veel te bewust zijn van de risico’s die ze lopen. Het verklaart volgens Z24 waarom “de veelbelovende leerling” verzandt in een kantoorbaan “terwijl de spijbelaar succesvol zijn eigen baas wordt.”