Dansen met licht

Het Franse dansgezelschap Adrien M / Claire B laat de grens tussen de fysieke en digitale wereld verdwijnen in hun voorstelling Pixel. Op een podium spelen elf dansers met geprojecteerd licht dat reageert op de bewegingen die zij maken. Zo zorgen de artiesten voor rimpels in een digitale laag water, spelen zij met virtuele hoepels en houden zij met hun paraplus een regen van lichtdruppels tegen. De video Pixel op Vimeo toont een korte compilatie van de show van choreografen Claire Bardainne en Adrien Mondot afgelopen november in Parijs. Het duo verzorgde ook het baanbrekende optreden van Beyonce bij de Billboard Awards 2011 in Las Vegas. De zangeres speelde daar op eenzelfde manier in Pixel, zij het wat minder elegant maar wel veel meer passie, met door licht geprojecteerde objecten. Techblad Wired noemt het werk van Bardainne en Mondot baanbrekend. Tegenover het magazine lichten zij hun ultieme wens toe: digitale dansshows in daglicht uitvoeren.