Auto-Tune-ballade

In 2014 zaten de belangrijkste mannelijke popster van de 21ste eeuw – Kanye West – en de nog levende voorman van de grootste band uit de 20ste eeuw – Paul McCartney van The Beatles – veelvuldig samen in de studio. 2015 begint goed met de online gezette release van de eerste track uit deze studiosessies: de minimalistische, emotionele AutoTune-ballade Only one, een ode aan het eerste kind van West, vanuit het perspectief van de overleden moeder van West. Volgens de popster zelf praat zijn overleden moeder via hem tegen haar kleinkind maar ook tegen hemzelf.

West is in het nummer in volle 808 & Heartbreak-modus: intens, intiem, kaal. Het bewust opgevoerde Auto-Tune-effect plaatst zijn teksten buiten de platvloerse realiteit en in een geheel eigen, melancholisch universum.

Maestro McCartney speelt en soleert ontspannen prachtig warme orgeltonen op een keyboard. Er komt snel meer van deze sessies. Gelukkig nieuwjaar.