Zachter

Na een paar rustige, koude winterdagen steekt halverwege deze week een stevige zuidwestenwind op, waarna de temperaturen flink stijgen. Even geen winter meer. Maandagavond en de nacht naar dinsdag wisselen wolkenvelden en brede opklaringen elkaar af. Het wordt dan nog wel bijna overal iets onder het vriespunt, met als koudste plek Limburg met 3 graden vorst. Dinsdag overdag blijft de temperatuur met 2 tot 4 graden iets onder de norm van 5 graden. Er waait een matige zuidelijke wind en er zijn flinke zonnige perioden. Alleen in het noordwesten en noorden hangt iets meer bewolking, maar het blijft overal droog. Woensdag nadert vanuit het westen een lagedrukgebied, waarna de wind naar het zuidwesten draait. Dan stijgt de temperatuur al tot 6 graden. De dagen daarna wordt het nog zachter.