Verlies Real Madrid en Barça

Valencia-spelers Nicolás Otamendi (l) en Lucas Orbán vieren de zege.
Valencia-spelers Nicolás Otamendi (l) en Lucas Orbán vieren de zege. Foto AFP

Topclubs Real Madrid en Barcelona hebben afgelopen weekend verrassend verloren in de Spaanse competitie. Barcelona ging gisteren onderuit bij Real Sociedad. Barça-verdediger Jordi Alba zorgde met een eigen doelpunt voor de 1-0 eindstand. Sterspelers Lionel Messi en Neymar begonnen op de bank. Koploper Real verloor bij Valencia (2-1). Real kwam nog op voorsprong, via een benutte strafschop van Cristiano Ronaldo in de eerste helft. Valencia kwam in de tweede helft langszij via Antonio Barragán en Nicolás Otamendi. Zo kwam er een einde aan de recordreeks van 22 overwinningen op rij. Real blijft koploper, op één punt gevolgd door Barça en Atlético Madrid, dat Levante met 3-1 versloeg.

In Engeland werd in de derde ronde van de FA Cup gespeeld. Manchester United won met 2-0 van Yeovil Town. Southampton moet op herhaling na de 1-1 op eigen veld tegen Ipswich Town. De ontmoeting moet nu op 14 januari in Ipswich beslist worden. (ANP)