Graphic of the day

Veel zakenlui hebben nogal dure scheidingen, Elon Musk niet

FILE - In this March 2, 2014 file photo, Talulah Riley, left, and Elon Musk attend the 2014 Vanity Fair Oscar Party, in West Hollywood, Calif. Musk and his wife are divorcing for a second time. The entrepreneur and his wife, Riley, issued a joint statement Wednesday, Dec. 31, 2014, announcing they are splitting amicably after they remarried in July 2013 following their previous breakup. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)
FILE - In this March 2, 2014 file photo, Talulah Riley, left, and Elon Musk attend the 2014 Vanity Fair Oscar Party, in West Hollywood, Calif. Musk and his wife are divorcing for a second time. The entrepreneur and his wife, Riley, issued a joint statement Wednesday, Dec. 31, 2014, announcing they are splitting amicably after they remarried in July 2013 following their previous breakup. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)

Elon Musk en Talulah Riley zijn niet meer. Althans niet samen. Vers in het nieuwe jaar maakten ze bekend te gaan scheiden. Zuid-Afrikaan Musk (43) werd rijk met PayPal en richtte daarna ruimtereisbureau Space X en autofabrikant Tesla op. Forbes schat zijn vermogen op 8,4 miljard dollar.

De Britse actrice Talulah Riley, van wie hij nu voor de tweede keer scheidt, ziet daar ‘weinig’ van terug. Musk en Riley melden via een verklaring dat de laatste 16 miljoen dollar (13 miljoen euro) meekrijgt.

Bij de eerste scheiding was dat 4 miljoen dollar. En toen Musk en zijn eerste vrouw Justine in een vechtscheiding verwikkeld waren (waarover hij uitgebreid schreef) kreeg zij - als moeder van hun vijf kinderen - 20 miljoen mee.

Musk weet kortom wat trouwen onder huwelijkse voorwaarden is en blijft daardoor ver verwijderd van de tien duurste scheidingen ooit. Andere zakenlui (en Mel Gibson) pakten het iets minder slim aan.

Absolute aanvoerder is de Rus Rybolovlev die van een Zwitserse rechtbank vorig jaar de helft van zijn vermogen aan zijn ex-vrouw moest betalen. Oligarch Rybolovleva werd via zijn bedrijf UralKali rijk met kunstmest en is tegenwoordig ook eigenaar van voetbalclub AS Monaco. Collega-voetballiefhebber en oligarch Abramovich staat 9 plekken lager.

De Franse kunstdealer Wildenstein is de enige die inmiddels overleden is. Een bijzondere vermelding verdient ook Robert Johnson: de eerste Afro-Amerikaanse miljardair en oprichter van het Black Entertainment Network.