Schubert als nieuwjaarsduik

Een verfrissend én warmer alternatief voor de Nieuwjaarsduik is Schuberts Auf der Bruck gezongen door bariton Florian Boesch. Swingend, jong, extreem aanstekelijk – een uitvoering om als leraar Duits een roedel pubers (of in elk geval één ziel) voorgoed te winnen voor de romantische liedkunst. Daarmee is al veel gezegd over Boesch als uitvoerende. Liefhebbers hoorden misschien al zijn theatrale visies op Schuberts cycli Die Schöne Müllerin en Winterreise. Deze goede selectie losse Schubert-liederen rondom het thema ‘Der Wanderer’ (natuurlijk met het schilderij van Friedrich op het hoesje) noodt uit tot meer uitgesponnen welluidendheid, en zo ontdek je opnieuw wat een ongelooflijk ronde en technisch volmaakt ontwikkelde stem Boesch heeft. De selectie bevat klassiekers als Wandrers Nachtlied II maar ook een rariteit als de troostrijke doodsode Lied ‘Die Mutter Erde’. De begeleidingen van Roger Vignoles zijn initiatiefrijk , contrastrijk en intelligent.