Miljoenenclaim voor Imtech

Imtech was onderaannemer bij de bouw van het Nationaal Stadion.
Imtech was onderaannemer bij de bouw van het Nationaal Stadion. Foto Przemyslaw Jahr

Imtech heeft een claim ontvangen van 131 miljoen euro van de Poolse bouwer van voetbalstadions PBG. De Polen beschuldigen de technische dienstverlener uit Gouda van wanprestatie bij de bouw van het Nationale Stadion in Warschau. Imtech verzorgde in aanloop naar het EK voetbal in Polen in 2012 de techniek in verschillende stadions. In Warschau was Imtech onderaannemer van een consortium, waar toe onder meer PBG behoorde. Het Nationale Stadion was destijds maar net op tijd af voor het begin van het toernooi, in juni van dat jaar. De zaak is bij een Poolse rechtbank aanhangig gemaakt, bevestigde een woordvoerder van Imtech zaterdag na berichtgeving van De Telegraaf. Hij noemt de claim „onrealistisch”, te meer omdat het geëiste bedrag ongeveer vijf keer zo hoog is als de oorspronkelijke aanneemsom. Ook is de claim volgens de zegsman erg laat ingediend. Imtech zit al tijden in zwaar weer door fraudezaken in Duitsland en Polen. (ANP)