De wandeling

NPO 2, 19.20-19.50u.

In het KRO-programma De wandeling – voortaan te zien op maandagavond – voeren Sander de Kramer en Arie Boomsma gesprekken met bijzondere mensen terwijl ze een wandeltocht maken.

In de eerste aflevering van een nieuwe reeks loopt De Kramer door ‘Parc de la Ciutadella’ in Barcelona met voetbalicoon Johan Cruijff (67). Cruijff praat op ontspannen wijze over de stichting waarmee hij kwetsbare en gehandicapte kinderen wil helpen, zijn rebelse karakter en zelfs even over zijn band met technologie.

Een fan van gadgets is hij niet, hij heeft zelfs geen mobiele telefoon. Daarnaast praat hij openhartig over zijn persoonlijke leven en over fouten die hij heeft gemaakt. Wat is volgens hem zelf zijn allergrootste misser? „Na het voetballen heb ik ooit eens geïnvesteerd in een varkensfokkerij. Wat moet ik in godsnaam met een varkensfokkerij?”

De band met zijn vroeg overleden vader komt ook ter sprake. Zelfs na zijn dood is hij nog steeds een belangrijke raadgever. Cruijff denkt vaak aan zijn vader en voert in zijn hoofd gesprekken met hem. Deze kwetsbare kant van Cruijff zien we niet vaak en dat maakt deze uitzending van De wandeling de moeite waard.