De eerste Goal v/h Weekend van 2015 komt van eerste aankoop Van Gaal

Manchester United’s Ander Herrera, left, shoots and scores the opening goal during their English FA Cup third round soccer match between Yeovil Town and Manchester United at Huish Park stadium in Yeovil, England, Sunday, Jan. 4, 2015 . (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester United’s Ander Herrera, left, shoots and scores the opening goal during their English FA Cup third round soccer match between Yeovil Town and Manchester United at Huish Park stadium in Yeovil, England, Sunday, Jan. 4, 2015 . (AP Photo/Alastair Grant)

Het vuurwerk hield nog even aan tot en met het weekend. De eerste 2015-editie van de meest prettige maandagochtendrubriek is direct bovenmatig gevuld met uitstekende doelpunten uit Engeland, Portugal en Schotland.

Gary Mackay-Steven (Dundee United)

Het schijnt dat hij in Schotland ook wel de “esthetisch artiest” genoemd wordt. Alles wat wij sinds enkele dagen van Gary weten is dat deze 24-jarige aanvaller prima uit de feestdagen is komen rollen. Oké, dat is niet helemaal waar: we weten óók dat hij als 16-jarige een tijdje bij Liverpool tussen jeugd- en reserves bungelde, maar dat werd uiteindelijk niks. Bij Dundee zijn ze daar nochtans niet rouwig om:

Adrien Silva (Sporting Lissabon)

Veel fraais dit weekend uit Portugal. Onze eigen Bruno Martins Indi scoorde met een slimmigheidje voor Porto en zijn teamgenoot Casimero haalde met maar liefst 102 km/u succesvol uit tegen Gil Vicente. Wij gaan uiteindelijk voor Adrien Silva, die als vijfjarige al bij Girondins de Bordeaux speelde. Inmiddels Portugees international, en dat is zo te zien niet zonder reden:

Ander Herrera (Manchester United)

Moyes kreeg ‘m niet. Van Gaal wel; voor zo’n 36 miljoen euro was Herrera zijn eerste aankoop bij United. De Spanjaard was overigens een van de vele blessuregevallen waarin United is grossierde sinds de komst van Louis. En nu hij fit is, lijkt de boss met Juan Mata, Wayne Rooney en Michael Carrick juist de balans centraal op het middenveld te hebben gevonden. Welnu, dan is hier het visitekaartje van Herrera. Wie zelf wel eens zo’n schot uit de draai heeft geprobeerd weet hoe moeilijk dat is. Deze vliegt er heerlijk in:
http://youtu.be/yNjHhUe8BoQ