Dover-fans hoopten...

foto Reuters/Eddie Keogh
foto Reuters/Eddie Keogh

Deze voetbalsupporters kijken vanuit de bomen naar de wedstrijd van hun Dover Athletic tegen Crystal Palace. In een uitverkocht Crabble Athletic Ground (5.745 plaatsen, waarvan 1.010 zitplaatsen) speelden deze ploegen een kraker in de derde ronde van de FA-Cup. Dover Athletic was al zestien wedstrijden op rij ongeslagen in de Conference South, het zesde niveau van Engeland, en vol zelfvertrouwen. Natuurlijk, Crystal Palace was een grote tegenstander. Ze spelen hun wedstrijden elke week in de Premier League, het hoogste niveau van Engeland. Tijdens thuiswedstrijden zitten er ruim 25.000 supporters op de tribune. Maar de ploeg uit Londen beleeft een lastig seizoen en staat achttiende in de competitie. Door de slechte resultaten was ook de manager ontslagen. Dus waarom zou een stunt niet mogelijk zijn? De voorbeschouwing op de website van Dover Athletic sprak over ‘the biggest game of their history’.

Maar helaas, Dover verloor gisteren met 0-4 van Crystal Palace. In de hele wedstrijd wist de ploeg geen één keer op doel te schieten.