Zoektocht naar bemanning van bij Schotland omgeslagen schip hervat

Foto ANP/EPA/BRITISH ROYAL NATIONAL LIFEBOAT INSTITUTION

De zoektocht naar de acht bemanningsleden van het bij Schotland omgeslagen vrachtschip Cemfjord is vanochtend hervat, schrijft de BBC. In de buurt van het schip zijn geen overlevenden gevonden. Zeven opvarenden komen uit Polen, de andere van de Filipijnen.

Het in Cyprus geregistreerde schip is ten noorden van Schotland omgeslagen. Met onder meer vier boten en twee helikopters zochten reddingswerkers vanaf zaterdag naar de vermisten. Vanwege de duisternis werd de actie ‘s avonds afgebroken.

De ruim 80 meter lange Cemfjord vervoerde cement en is vermoedelijk door het slechte weer in de problemen geraakt. Er stond onder meer een krachtige wind. Vrijdagmiddag werd het vaartuig voor het laatst waargenomen. Volgens de BBC is geen noodsignaal afgegeven. Een passerende veerboot sloeg zaterdagmiddag alarm. Toen was de Cemfjord al grotendeels onder water verdwenen. (ANP)