Spaans voetbal: Barça onderuit door eigen doelpunt

FC Barcelona heeft vandaag bij de hervatting van de Spaanse competitie direct drie dure punten laten liggen. Barça zou bij winst op Real Sociedad aan kop in de Primera División gekomen. Het liep anders: Sociedad won met 1-0.

Spelers van Real Sociedad vieren hun doelpunt.
Spelers van Real Sociedad vieren hun doelpunt. Foto EPA / Javier Etxezarreta

FC Barcelona heeft vandaag bij de hervatting van de Spaanse competitie direct drie dure punten laten liggen. Door de nederlaag van Real Madrid eerder op de dag bij Valencia (2-1) was Barça bij winst op Real Sociedad aan kop in de Primera División gekomen. Het liep anders. Sociedad won met 1-0.

Slechte start

Barcelona kende een slechte start. Jordi Alba kopte de bal al na twee minuten in eigen doel. De gasten uit Catalonië moesten vanaf dat moment in de achtervolging en dat bleek een lastig karwei. Bovendien had trainer Luis Enrique sterspelers Lionel Messi en Neymar buiten de basis gelaten.

De Argentijn kwam er in de rust in en de Braziliaan werd iets meer dan een half uur voor het einde ingebracht. Barcelona omsingelde vervolgens de thuisploeg, maar die hield door de uitblinkende doelman Gerónimo Rulli stand. David Moyes, de Schotse trainer van Sociedad, mocht daardoor drie belangrijke punten bijschrijven in de strijd tegen degradatie.

Barça blijft door de nederlaag steken op 38 punten uit zeventien wedstrijden, evenveel als nummer drie Atlético Madrid. Real heeft er één meer en een wedstrijd minder gespeeld. (ANP)