‘Reddingswerkers vinden vijfde brokstuk van vlucht AirAsia’

Bij de zoekoperatie naar het neergestorte vliegtuig van AirAsia is vanochtend op de bodem van de Javazee waarschijnlijk weer een wrakstuk van de Airbus gevonden. Bij bergingswerkzaamheden gisteren werden al vier grote brokstukken gevonden.

De Indonesische reddingsdienst op de plek waar het vliegtuig vermoedelijk is neergestort.
De Indonesische reddingsdienst op de plek waar het vliegtuig vermoedelijk is neergestort. Foto ANP/EPA/Adi Weda

Bij de zoekoperatie naar het neergestorte vliegtuig van AirAsia is vanochtend op de bodem van de Javazee waarschijnlijk weer een wrakstuk van de Airbus gevonden. Bij reddingswerkzaamheden gisteren werden al vier grote brokstukken gevonden.

Het is niet duidelijk of dit deel van het vliegtuig de zwarte dozen bevat en of er lichamen zijn aangetroffen. Door het slechte weer wordt er voorlopig niet verder gezocht. Ook opnames van de zeebodem kunnen daardoor niet gemaakt worden.

Eerder is gemeld dat er vandaag een grote doorbraak wordt verwacht in de zoektocht naar het toestel, zodra de wind gaat liggen. Reddingswerkers hebben dan twee dagen gunstig weer om verder te zoeken.

Vorige week zondag verdween vlucht QZ8501 van de radar. De Airbus A320-200 vloog van Indonesië naar Singapore en vervoerde 162 mensen; er zijn geen overlevenden aangetroffen. Over de toedracht van de ramp is nog niks bekend. De Indonesische meteorologische dienst vermoedt dat het vliegtuig in de problemen is gekomen door het slechte weer. De Airbus vloog over een gebied dat bekend staat om de beroerde weersomstandigheden.

Tot nu toe zijn de lichamen van 31 passagiers geborgen.