Ophef over zoontje Sarah Palin dat boven op de hond staat

Amerikanen reageren fel op een foto die Sarah Palin, voormalig kandidaat voor het Amerikaanse vicepresidentschap, op Facebook zette. Op de foto staat haar zoontje Trig boven op hun Labrador om bij de wasbak te kunnen. “Dierenleed” vinden Amerikanen. “Chill” zegt Palin.

De foto van de 6-jarige Trig die de hond gebruikt als opstapje.
De foto van de 6-jarige Trig die de hond gebruikt als opstapje. Foto via Facebook.com/SarahPalin

Gisteren zette Sarah Palin, voormalig kandidaat voor het Amerikaanse vicepresidentschap, een foto op Facebook van haar zoontje Trig dat boven op hun Labrador staat om bij de wasbak te kunnen. Bij de foto schreef Palin een jolige nieuwjaarsgroet, mét een wijze les:

“May 2015 see every stumbling block turned into a stepping stone on the path forward. Trig just reminded me. He found me and a lazy dog blocking his way and made his stepping stone.”

Maar die tip schoot veel Amerikanen in het verkeerde keelgat. Binnen 23 uur is de foto van Palin meer dan 127.000 keer geliket en reageerden ruim 17.000 mensen op het familiekiekje. De meesten boos en verongelijkt, veel opmerkingen vallen in de categorie: “dierenleed” of “die hond heeft pijn”. Een enkeling schrijft dat de hond wel was opgestaan als hij last had van het gewicht van het kind.

Inmiddels is de hetze compleet, want de voorzitter van de club People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), Ingrid Newkirk, heeft gereageerd:

“PETA gelooft dat mensen niet op honden moeten staan, zo simpel is het. En gezien de reactie op Palins foto zijn wij niet de enigen.”

De foto verwijderen? Integendeel

Na een douche van duizenden boze mensen zou je misschien verwachten dat Palin de foto zou verwijderen. Niets daarvan. Integendeel zelfs: Palin reageert fel op Newkirk:

“Dear PETA, Chill. At least Trig didn’t eat the dog.”

Het volledige relaas van Palin aan PETA is te lezen op haar Facebook-pagina. Ze haalt onder meer Ellen Degneres aan en schrijft dat Barack Obama een keer met plezier hondenvlees heeft gegeten.