Ook Van Barneveld niet naar finale WK darts

Foto ANP/EPA/Angelika Warmuth

De finale van het WK darts heeft dit jaar geen Nederlandse inbreng. Na titelverdediger Michael van Gerwen vloog gisteravond ook Raymond van Barneveld er in de halve finales uit. Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor was met 6-2 duidelijk te sterk voor ‘Barney’.

De Engelsman treft in de finale de Schot Gary Anderson. Van Barneveld kon het tot 2-2 bijbenen maar daarna was het verschil met ‘The Power’ te groot. De Hagenaar was als veertiende geplaatst in Londen. Dankzij het bereiken van de laatste vier keert hij wel terug in de top 10 van de wereldranglijst.

Taylor was achter Van Gerwen de nummer twee van de plaatsingslijst. Met een gemiddelde score van iets meer dan 102 bereikte Taylor voor de twintigste keer in zijn loopbaan de finale van het WK. Voor Anderson wordt het de tweede keer; in 2011 verloor hij de eindstrijd van de Engelsman Adrian Lewis. (ANP)