Dit is wat je moet weten over volgende week

Deze week: Vrijgezelle boeren, allemaal aan de wearables

2012-05-19 11:41:47 VILSTEREN - Posters van een aantal van de boeren uit Boer zoekt Vouw. Tijdens het festival Boer zoekt Vrouw LIVE wordt het nieuwe seizoen van het televisieprogramma afgetrapt. ANP KIPPA ROBIN UTRECHT
2012-05-19 11:41:47 VILSTEREN - Posters van een aantal van de boeren uit Boer zoekt Vouw. Tijdens het festival Boer zoekt Vrouw LIVE wordt het nieuwe seizoen van het televisieprogramma afgetrapt. ANP KIPPA ROBIN UTRECHT Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit is wat je moet weten.

1. De nieuwjaarskater is nog niet bij iedereen over. Morgen hebben alvast acht personen een afspraak met de supersnelrechter. En dan moet de particuliere schade nog worden berekend. Het Verbond van Verzekeraars komt met een eerste schatting.

2. In Las Vegas, de stad van neon, poker en namaak Eiffeltorens, begint dinsdag de Consumer Electronics Show. Oftewel: CES, het walhalla voor de Alexander Klöppings van deze wereld. Bobo’s uit de techwereld komen samen om te vertellen wat voor gadgets we in 2015 kunnen verwachten. Het codewoord: wearables.

3. Ein-de-lijk. Er moest een noodtransport aan te pas komen, maar in ruim 3.000 Japanse McDonald’s kunnen mensen vanaf morgen weer gewoon medium en large porties Franse frieten bestellen. Door een tekort moesten klanten het drie weken lang met een maatje small doen. Handelsruzietje.

4. The World’s most evil corporation - dat is nog eens een bijnaam. Bij biotechreus Monsanto, bekend van (onder meer) hun genetisch gemodificeerde zaden, hebben ze wel andere zorgen. Het Amerikaanse concern komt woensdag met kwartaalcijfers en de laatste keer vielen die nogal tegen.

5. Wie ook met cijfers komt: het CBS. Over welke producten het afgelopen jaar het meest in prijs zijn gestegen. Wasmachines? Een gesneden tijgerwit? Of toch dat dagje uit?

6. Winstwaarschuwingen, een ingezakte beurskoers. De Britse supermarktketen Tesco heeft geen al te best jaar achter de rug. Een goede Kerst konden ze dus wel gebruiken. Donderdag komt het bedrijf met een update over de verkopen rond de feestdagen.

7. Van de raad van bestuur van British Airways naar die van KPN. Ten minste, als de aandeelhouders van het telecombedrijf vrijdag akkoord gaan met de benoeming van Frank van der Post. Al zal er tijdens de aandeelhoudersvergadering wel over meer worden gesproken. De nieuwe ontslagronde, bijvoorbeeld.

8. Ben je een A? Een B? Of toch een Dtje? Vrijdag krijgen de eerste huiseigenaren een (voorlopig) energielabel voor hun huis toegestuurd. Weten toekomstige kopers of huurders straks meteen hoe dat zit met die energierekening.

9. Al tien jaar helpt Yvon Jaspers boeren aan een vrouw - of man. Vanavond start een nieuw seizoen amore in de polder. Het CBS (heb je ze weer) springt daar handig op. Die maakt vlak voor de uitzending bekend hoe het is gesteld met de vrijgezelle boer in Nederland. Weten we meteen hoeveel seizoenen Yvon nog te gaan heeft.