In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder andere het afscheid van 2014 in Japan, de brand in Manilla, stroomuitval in Syrië en speciaal wc-papier in Hong Hong. Let op: sommige foto's kunnen als schokkend ervaren worden.
Een uil wordt behandeld met acupunctuur in Spanje. Het beestje vloog per ongeluk tegen een schoorsteenpijp en bezeerde daarbij zijn rug.
AFP/Gerard Julien
Een verklede vrouw duikt in het water van Carnlough, Noord-Ierland voor de nieuwjaarsduik.
AFP/Paul Faith
Een Afrikaanse migrant reageert opgelucht zodra hij bij CETI aankomt, de opvang van migranten in de Spaanse enclave Melilla.
Reuters/Jesus Blasco de Avellaneda
Een overvolle truck in Niger nabij de Libische grens. De Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian bracht deze week een onaangekondigd bezoek aan het land.
AFP/Dominique Faget
Peter Wright viert zijn overwinning op Andy Hamilton tijdens het WK darten in Londen, op 30 december.
AP/John Walton
De Braziliaanse president Dilma Rousseff (L) wuift terwijl zij en haar dochter Paula naar het Planalto Paleis rijden. Rousseff is ingezworen voor een tweede termijn.
Reuters/Ricardo Morales
Het lichaam van een 17-jarige jongen wordt naar zijn begrafenis gedragen. De jongen kwam om het leven toen hij stenen gooide naar Israëlische soldaten.
Reuters/Abed Omar Qusini
Vissers in Kashmir bedekken hun hoofd en delen van hun boot terwijl ze wachten op het meer van Anchar. Door het tegenhouden van zonlicht hopen ze meer vissen aan te trekken.
Reuters/Danish Ismail
In een hotel in Hong Kong hangt wc-papier met het gezicht van Leung Chun-ying, de baas van de stad. Het hotel geeft een zogenaamde "Umbrella Revolution Occupation Experience", naar de beweging die vorig jaar probeerde om democratische hervormingen door te voeren.
Reuters/Tyrone Siu
<strong>Foto van de week:</strong> Kabul, 2 januari. Wat een tedere scène toch: De ene hond legt liefdevol zijn pootje om de andere zijn schouder, terwijl die dan weer een likje geeft op de andere zijn wang…tot je het bloed ziet. Dan wordt het plots een hondengevecht in Kabul. Dat doen ze daar in de wintermaanden steeds op vrijdag, ter vermaak. ( Evert Hermans Fotoredactie NRC Handelsblad )
AP / Rahmat Gul
Mannen op een draagbaar altaar worden de zee ingedragen om de zee rustig te stemmen voor het komende jaar in Oiso, ten westen van Tokio.
Reuters/Yuya Shino
Tijdens de repetitie voor een parade strekt een soldaat van de Indiase luchtmacht haar armen. Op 26 januari viert het land Republic Day.
Reuters/Ahmad Masood
Een Shinto-priester neemt bij een altaar afscheid van 2014, in Tokio.
Reuters/Thomas Peter
Koerden verzamelen zich tijdens een mars bij Uludere. Ze herdenken de dood van 34 Turkse Koerden die tijdens hun smokkelactiviteiten bij de Turks-Iraakse grens werden egdood tijdens een aanval van de Turkse luchtmacht.
AFP/STR
Afghaanse vluchtelingen spelen met ballonnen bij hun geïmproviseerde woningen nabij Islamabad, Pakistan.
AP/Muhammed Muheisen
Een zwerfhond zit tussen de wapens en handschoenen van de Indiase Luchtmacht terwijl de soldaten een pauze houden. Ze oefenen voor een parade.
Reuters/Ahmad Masood
De nieuwjaarsduik bij Malo-Les-Bains, vlakbij Duinkerken.
AFP/Philippe Huguen
Nabij Damascus warmen bewoners zich op aan een vuurtje tijdens oud en nieuw. Twee jaar lang hebben inwoners van de stad te maken met een gebrekkige stroomvoorziening.
Reuters/Bassam Khabieh
Viering van het nieuwe jaar in Coin, nabij de Spaanse kuststad Malaga.
Reuters/Jon Nazca
Een man redt zijn bezittingen terwijl er een brand in Quezon woedt, een voorstad van Manilla. Acht mensen kwamen om het leven en tweeduizend huizen gingen in vlammen op.
Reuters/Romeo Ranoco