Zeker 30 lichamen AirAsia geborgen

Foto Reuters

De eerste lichamen van slachtoffers van het gecrashte AirAsia-vliegtuig werden gisteren vanuit het Indonesische Pangkalan Bun naar Soerabaja gevlogen, de stad van waaruit vlucht QZ8501 op zondag was vertrokken. Reddingswerkers hebben tot nu toe zeker dertig lichamen geborgen uit de Javazee. Aan boord van vlucht dat op weg van Indonesië naar Singapore neerstortte, waren 162 mensen. Aangenomen wordt dat een deel van het vliegtuig op de zeebodem ligt. Schepen met sonar en vliegtuigen met metaaldetectoren proberen het wrak op te sporen. Volgens de Singaporese krant The Straits Times heeft de Indonesische marine een object gezien waarvan wordt gedacht dat het de staart van de Airbus is. Dinsdag werden voor het eerst brokstukken en lichamen gesignaleerd.