Vier brokstukken van toestel AirAsia gevonden in Javazee

De Indonesische marine zoekt naar het vermiste vliegtuig van AirAsia in de Javazee.
De Indonesische marine zoekt naar het vermiste vliegtuig van AirAsia in de Javazee. Foto AFP

Indonesische reddingswerkers hebben vandaag vier grote brokstukken van het neergestorte vliegtuig van AirAsia gevonden in de Javazee. Dat liet de coördinator van de zoektocht Fransiskus Bambang Soelistyo vandaag weten, meldt persbureau AP.

Het grootste wrakstuk, 18 meter lang en 5,4 meter breed, is een deel van de romp van het toestel. De brokstukken zijn gevonden met behulp van sonarapparatuur.

Reddingswerkers hebben tot nu toe zeker dertig lichamen geborgen uit de Javazee. Aan boord van vlucht dat op weg van Indonesië naar Singapore neerstortte, waren 162 mensen. Aangenomen wordt dat een deel van het vliegtuig op de zeebodem ligt. Schepen met sonar en vliegtuigen met metaaldetectoren proberen het wrak op te sporen. Dinsdag werden voor het eerst brokstukken en lichamen gesignaleerd.