Ook Nederlanders zoeken resten Kris en Lisanne

Bij foto's van Lisanne Froon en Kris Kremers worden kaarsen gebrand.
Bij foto's van Lisanne Froon en Kris Kremers worden kaarsen gebrand. ANP / Jeroen Jumelet

Ook drie Nederlandse experts gaan in Panama op zoek naar meer stoffelijke resten van de omgekomen vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers. Dat meldt de NOS. Ze gaan op verzoek van de families.

Het drietal bestaat uit twee pathologen en een antropoloog. Ze vliegen vandaag en reizen morgen door naar Boquete. Daar verdwenen de vrouwen in april. Ze nemen lokale gidsen mee naar de jungle, waar eerder enkele spullen en botresten werden gevonden. Volgens de NOS concentreert de zoektocht zich op de rivier die door het gebied stroomt. Het is nog altijd onduidelijk wat de vrouwen is overkomen.

Het drietal sluit zich later aan bij een Panamees zoekteam, dat volgende week begint aan een laatste poging meer sporen of aanwijzingen te vinden. Het Nederlandse team gaat niet naar Panama om de zaak op te lossen, zegt Forensisch pathaloog Frank van de Goot tegen de NOS.

“Als we wat vinden dat zou kunnen wijzen op een misdrijf, dan dragen we dat over aan de autoriteiten.”