‘Ik wil van Hema de meest geliefde werkplek maken’

Sinds november is

Gwen Melcherts

(47) hoofd human resources bij Hema. Eerder was ze vestigingsdirecteur van Ikea Amersfoort en werkte ze bij de politie.

1. Vanwaar deze stap?

Hema is een mooi, internationaal merk met expansiedrift. Daar wil ik deel van uitmaken.

2. Kruiwagen?

Het bureau Talentroom nam contact met me op: of ze mijn cv aan de Hema mochten geven. Ze dachten dat we bij elkaar zouden passen. Met Talentroom heb ik samengewerkt toen ik vestigingsdirecteur bij Ikea was.

3. Eerste daad?

De eerste weken heb ik in verschillende winkels meegedraaid. Zo kom je er het beste achter wat de werknemers bezighoudt.

4. Nest?

Mijn vader is Surinaams en mijn moeder, die inmiddels is overleden, Nederlands. Ik werd altijd aangemoedigd om in mogelijkheden te denken, iedereen was positief ingesteld. Die stevige basis heeft ervoor gezorgd dat ik beslissingen durf te nemen.

5. Studie?

Een bachelor Personeel en Organisatie in Driebergen. Tijdens mijn tijd bij Ikea heb ik een marketingopleiding gevolgd.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Korpschef bij de politie.

7. Wat wilt u later worden?

Hema is al een onmisbaar merk voor consumenten, bleek onlangs uit onderzoek van European Institute for Brand Management. Ik wil er de meest geliefde werkplek van maken.